Ako vybrať matrac do detskej postieľky?

So zdravým spánkom je potrebné začať hneď od narodenia. Jedným z mimoriadne dôležitých aspektov spánku novorodencov je kvalitný matrac. Spoločne s plným bruškom a bez bolestí spôsobených nadúvaním je spokojný spánok dieťaťa oveľa pravdepodobnejší. Navyše to má pozitívny vplyv aj na kvalitu spánku a psychické zdravie rodičov. Aké matrace sú najvhodnejšie do detskej postieľky?

02-09-2024

Ako správne vybrať matrac do postieľky

V dnešnej modernej ponuke kvalitných matracov do detskej postieľky, ktorú nájdete aj v našom e-shope, si nemožno vybrať nekvalitný matrac. Za naozaj príjemné ceny si môžete objednať matrac v najrozšírenejšom rozmere 120 × 60 cm, ale aj v iných, menej rozšírených atypických rozmeroch. Kokosové, penové, obojstranné, mäkké, stredne tvrdé či tvrdé matrace umožňujú naozaj každému vybrať pre dieťa matrac napríklad aj s ohľadom na zistené alergie na niektoré z materiálov obsiahnutých v matracoch.

Matrace do detskej postieľky

Matrac do detskej postieľky by mal byť dostatočne tvrdý, ale aj pohodlný. Ak sa aj rozhodnete kúpiť postieľku z druhej ruky alebo použiť postieľku po deťoch z rodiny, alebo po vás samotných, matrac doprajte deťom vždy nový. Okrem toho, že staré matrace nie sú také kvalitné ako moderné produkty, po dvoch či troch desiatkach rokov niekde v pivnici či na povale matrac rozhodne nie je ani po hygienickej stránke vhodný na to, aby na ňom spal novorodenec.

Špeciálne detské matrace do postieľky

V prípade, že sa rozhodnete kúpiť modernú rastúcu detskú postieľku, budete k nej potrebovať aj atypický matrac (napríklad so zaoblenými hranami), ktorý sa však bežne dodáva k postieľke. Výhodou týchto postieľok je, že vám budú slúžiť od narodenia pokojne až do veku štyroch rokov a postupne ich môžete prispôsobovať tomu, ako dieťa rastie, bez nutnosti kupovať väčšiu posteľ. Do takejto postieľky si však nebudete môcť vybrať iný matrac v prípade, že by ten štandardný dieťaťu z nejakého dôvodu nesadol. Na oválne postieľky a matrace však máme v ponuke aj krásne plachty a množstvo iných doplnkov na vytvorenie krásnej detskej izby.